P affaldsturne med ESANI A/S

Oprettet d.

P affaldsturne med ESANI A/S
P affaldsturne med ESANI A/S

Projekteringen og planlægningen af  forbrændingsanlæggene i Sisimiut og Nuuk er i fuld gang. For at kickstarte den nye måde at håndtere affaldet på, har bestyrelsen i ESANI A/S besluttet  at igangsætte et projekt, hvor der hen over sommeren og efteråret bliver ryddet op på en række dumpe og udskibet genanvendeligt affald til Danmark og brændbart affald til Sisimiut og Nuuk. Det er efter planen skibet North Viking som skal sejle rundt for at hente affald i byerne, som indtil videre tæller Ittoqortoormiit, Tasiilaq, Nanortalik, Qaqortoq, Narsaq, Paamiut, Maniitsoq, Kangaatsiaq, Qasigianguit, Aasiaat og Qeqertarsuaq. Planen er at skibet skal lægge til i hver by 2 gange i løbet af 2020 og lastningen forventes at tage 3-5 dage. 

 

"I første omgang handler det om at bruge tiden før de nye forbrændinger bliver bygget, til at få ryddet op på dumpene og gøre klar til en helt ny måde at håndtere affald på i fremtiden. Det gør vi bl.a. ved at indsamle jern, farligt affald og kasseret fiskenet, som vi sender til genanvendelse i Danmark" fortæller Frank Rasmussen, Direktør i ESANI A/S. Allerede i sidste uge startede affaldsturneen med gode resultater efter afhentning af jern- og metalskrot  i  Qaqortoq og Narsaq og North Viking er nu på vej til Danmark med lasten. "Formålet med truneen er at bistå kommunernes driftsafdlinger, så de bliver helt klar håndtere affalddet på nye måder fremover. Fordelen ved denne turne er også at driftsafdelingerne får kendskab til hvad ESANI  A/S kan hjælpe dem med og  at samarbejdet bliver stærkere på tværs af kommunerne" fortsætter Frank Rasmussen.

 

Ved anløb til byerne senere på året vil fokus ligge på afhentning af pakket dagrenovation. Det skal herefter fragtes til affaldshotellerne i Sisimiut og Nuuk, som efter planen skal stå færdige i slutningen af året.